Viisi kysymystä Janne Juutiselle.

SAB 2015

Seppänen Acoustic Band on kokenut taas muutoksia kokoonpanossaan. Pitkäaikaisen perkussionistimme Hartzan siirryttyä menestyvämpiin orkestereihin häntä tuurasi huolestuttavan helposti Ruinside-yhtyeen Timo Anttonen. Nyt olemme kuitenkin löytäneet uuden vakituisen läpsyttelijän, vieläpä ihan pikkutakkiemme liepeiltä, kun Dreamtalen Janne Juutinen liittyi SAB:in kokoonpanoon. Dreamtalen lisäksi Janne on TV:stä tuttu myös tamperelaisorkesterien Masterstroke ja Ruaste -yhteydestä. Jannen ensimmäiset Tampereen keikat toteutuvat seuraavasti:

13/11 – Peyton Place
14/11 – Ravintola Artturi

Näillä keikoilla uudistamme myös settiämme, niin suomen- kuin englanninkielisellä ohjelmistolla.

Mutta tutustutaanpa ensin.

IMG_3555

1. Olet SAB:in uusi perkussionisti, minkälainen fiilis ja peruskunto on kahden ensimmäisen keikan jälkeen?

JJ: Kahden ensimmäisen keikan jälkeinen kunto on olosuhteisiin nähden yllättävän positiivinen. Siirryimme Helsingin keikan jälkeisenä päivänä 500km Kannukseen, eikä kukaan enää puhunut toisilleen. Olen väsynyt mutta nuutunut.

2. Miksi päätit liittyä näinkin pahamaineiseen orkesteriin? Seppänenhän on tunnetusti hyvin kyseenalainen hahmo suomalaisen rockin saralla, etkö pelkää maineesi puolesta?

JJ: Maineeni on kiirinyt jo siihen pisteeseen, että alkaa olla aivan sama liitynkö Pelle Hermannin fan clubin vetäjäksi vai Seppäsen joukkoon. Päädyin kuitenkin Seppäsen joukkioon olosuhteiden pakosta.

3. Miksi Seppo Kolehmainen on Suomen mukavin helsinkiläinen?

JJ: Jo muinaiset roomalaiset ovat tähän kysymykseen etsineet vastausta. Itse epäilen sen liittyvän pitkiin hiuksiin ja partaan… Ehkä myös nukkumisen jaloon taitoon jonka Seppo on omaksunut erittäin mainiosti.

4. Edeltäjiisi kuuluu mm. Absoluuttisen Nollapisteen Tomi Krutsin sekä stemmavirtuoosi Hartza Hartikainen. Siinä taitaa olla isot kengät istua?

JJ: Kyllä. Onneksi olen harjoitellut kenkiin istumista jo aiemmin esim. Dreamtalessa. Ja mainittakoon vielä, että isoihin kenkiin mahtuu paremmin istumaan kuin pieniin ja onneksi niitä tässäkin tapauksessa oli ainakin kaksi.

5. Kerro jotain kotisi sisustuksesta?

JJ: Olen sisustanut kotini mm. seinillä ja lattialla. Usein nimenomaan sisustan seiniä mm. lattialla, harvemmin katossa. Tervetuloa hakemaan ideoita!

Ja tervetuloa myös jatkossa SAB:in keikoille! Toivotamme onnea ja menestystä lisäksi Hartzalle tämän myötä!

“Mies on siittäjä.”

SAB Jazzeilla