ÄKSÄ-blogi 3: Kari Korhonen

KariÄKSÄ-blogissa “äijä kertoo soittoäijästä” ja vieläpä selvällä suomen kielellä. Tällä kertaa on aika korkata kitaristit, eikä heistä ensimmäinen ole yhtään enempää eikä vähempää, kuin Mad Hatter’s Den ja The Coverslaves plays Iron Maiden -yhtyeiden vakaa ja vankkumaton Kari Korhonen. 

“Se savolaisukko on mahtava ja paras”

Kari ilmestyi ympärillä pyöriviin soittoporukoihin ensimmäistä kertaa Coverslaves-yhtyeen puitteissa. Minua oli kysytty laulamaan Dickinson-veisuja heidän keikalleen Tampereella ja muistaakseni puhetta oli tuolloin myös koko Powerslave-albumin vetämisestä alusta loppuun keikalla. Niinpä saavuin Lempäälässä sijaitsevalle treenikselle eräänä kevätpäivänä, armon vuonna 2008, vain löytääkseni paikalta hieman parrakkaan savolaismiehen, joka muistaakseni oli kalsarisillaan keskellä kämppää. Eihän tuollainen tietysti häkellytä ketään, minua varsinkaan, sillä selityskin tällä ahavoituneella sällillä oli hyvin pätevä: “myö on nukuttu täällä.” Siinäpä treenimotivaatiota!

Karin intoa treenaukseen ei voi kuin ihailla, sillä mies ajaa useamman kerran kuussa Tampereelle Savon sydänmailta soittelemaan, enkä ole kuullut koskaan poikkipuolista sanaa väsymykseen tai matkoihin liittyen. Ammattimiehen otteet, siis.

Noh, nuo ensimmäiset treenit eivät ihan putkeen menneet, oikeastaan kenenkään osalta, ja Powerslaven soitto kokonaisuudessaan toteutettiinkin onnistuneesti vasta vuoden päästä, mutta kyllä jo tuolloin oli havaittavissa sen tason omistautumista asialle Karin taholta, että oli vain ajan kysymys koska mies kuroo umpeen kymmenen vuoden soittotaukonsa jättämät arvet.

Kari Korhonen (Photo by: Jerry Hellström)Hiljaa hyvä tulee ja se tulee Rautalammilta

Korhosen Kari on juuri sellainen tyyppi, jollaisia jokaisessa hyvässä bändissä pitää olla vähintään yksi: rauhallinen, hommat hoitava ja jalat maassaan pitävä heppu, joka ei tee itsestään numeroa, mutta tekee kyllä duunillaan ja soitollaan itsensä tiettäväksi. Kolehmaisen Seppo Dreamtalesta sen minulle ensimmäiseksi vinkkasi ja kertoi ihailevansa Karin soittoa – eleetöntä, ajattelevaa ja lähes kalevalaisen toteavaa lausuntaa, jossa melodiat löytävät paikkansa vakaasti ja varmasti. Sittemmin itsekin kiinnitin asiaan huomiota ja totesin, että onpa vaan tyylitajuinen soittomies tuossakin… Mistä näitä ilmestyy?

On tietysti pakko mainita myös legendaarinen majapaikka Casa di Korhonen Rautalammilla, jonne kutsu on käynyt muidenkin bändieni keikkamatkoilla tasaiseen tahtiin. Tulit sitten illalla tai aamuyöllä ennen kukonlaulua (tai koiran pierua) on Korhosella puusauna lämmin ja pöydässä neljä ruokalajia “pikkupurtavaa”. Käsittämätön meininki! Mihin Kari varmaan toteaa, että: “tää nytton tämmöstä, kylähän sie tiijät.” No, tiijähän mie, mutten aina uso silti!

Jos alla olevasta kuvasta teettäisi paidan tekstillä “Kari Korhonen Fanclub”, minä tilaisin heti kaksi. Ja Kolehmaisen Seppo kolme…

Korhonen Fanclub