Hevi-ikoni Seppästä riivaa iskelmällinen demonijumala

erkki seppänen, demonijumalaYli 10 vuotta Dreamtale- ja KYPCK-yhtyeiden mikinvarressa, 10 pitkäsoittoa ja noin 750 keikkaa kotimaassa, Euroopassa ja aina Kiinassa saakka. Tamperelaistuneen Erkki Seppäsen ansiolistalta löytyy albumilistan ykkönen, loppuunmyytyjä keikkoja Pekingissä ja monia vähemmän perinteisiä meriittejä. Metallin ohella miehellä on myös toinen, huomattavasti kevyempi ja iskelmällisempi puoli, jota kuullaan 14.6.2019 ilmestyvällä Demonijumala-soololevyllä.

Levytysprosessissa kuohui. Oululaislähtöisen Seppäsen purkaessa sisintään levylle, tapahtui ympärillä olevan työryhmän piirissä myös erinäisten sielujen kohtaamisia, jopa rakastuminen. Albumista tuli kuitenkin ennen kaikkea Seppäselle henkilökohtainen välitilinpäätös:“Venäjät kierretty, Kiina valloitettu, jotenkin tyhjä ja aika herkkä olo siinä neljänkympin lähestyessä. Ajattelin että nyt se on tehtävä. Riisutaan ukko kokonaan alasti, kitara käteen ja kellariin. Ravistellaan muottia. Manattiin vanhat demonit ulos ja uusia esiin – rikottiin omia ja muidenkin rajapintoja. Matka pään sisään on selkeä teema tällä levyllä. Mietin jossain kohtaa, että voiko näitä julkaista, mutta jos jotain olen Lopakalta (KYPCK) oppinut, niin just tuo on se fiilis mitä pitää hakea. Jos tältä tuntuu, niin tämä vittu julkaistaan. Jos mä olen helvetti vetänyt humppaa Pietarin kaduilla, niin kyllä mää voin siitä biisinkin tehdä.”

Pitkäsoitolla istuvat sulassa sovussa iloisen melankolisessa slaavikyykyssä niin iskelmä-, reggae- kuin humppavaikutteetkin luoden kosmopoliittia tunnelmaa. Parin biisin takaa löytyy muidenkin kuin Erkin käsialaa: ”Rajat ei oo totta -sävellys on venäläisen supertähti Tatyana Zaluzhnayan (aka Lyubasha) käsialaa ja Alle roudan, rauhaan maan on säveltänyt petroskoilainen shamaani Peter Coon. Levyllä kävi musisoimassa paljon vierailijoita, koska halusin uusia elementtejä omaan musiikkiini: haitaria, huilua, saksofonia. Metallissa ei aina hirveästi poiketa niistä peruskaavoista, joten nyt piti uskaltaa senkin edestä. 

Levyllä rumpuja soittaa Janne Juutinen (ex-Dreamtale, Ruaste) ja kitaroista vastaa Seppo Kolehmainen (Dreamtale). Vierailijoista löytyy myös muiden genrejen nimekkäitä tuttuja, kuten Absoluuttisen Nollapisteen Tomi Krutsin (perkussiot) ja Aki Lääkkölä (akustinen kitara).

Entä mikä sitten on Demonijumala? “Demonijumala ei kuole koskaan. Jokainen voi sen demonijumalan koettaa kaivaa sisältään vaikka joka päivä. Kääntyä välillä vaikka duunimatkalla eri risteyksestä. Se voi olla niinkin pieni juttu”, virnistää maestro Seppänen.

Demonijumala näkee päivänvalon CD-, vinyyli- ja digimuodossa 14. kesäkuuta, 2019.

Videot ja promomateriaali:
Katso tästä levyn ensimmäinen teaser-trailer.
Tsiigaa tästä lyhyt haastattelu levynteosta.
Ota haltuun ensimmäinen singlevideo “Ruosteisena aamuna (Pienellä riskillä)”.
Kuuntele tästä videonäytteet jokaisesta levyn biisistä!

Levyn tilaaminen:
Laita CD tai vinyyli heti tilaukseen Levykauppa Äxästä!

Lisätiedot, haastattelu- ja ennakkokuuntelulinkkipyynnöt:
Varatäti / Laura Kokkonen, p. 050 030 3561, laura@varatati.fi